Kvinna

I länder som Sverige och Danmark lider upp till 40% kvinnor av järnbrist, utan att nödvändigtvis ha blodbrist. Trötthet, utmattning, håravfall, dåliga naglar är vanliga symtom. Det är just kvinnor som är den mest utsatta gruppen när det gäller järnbristbrist och blodbrist. Varför? För att kvinnor tappar lite blod varje månad. Kvinnor behöver alltså mer järn och folsyra än män eftersom de förlorar blod genom menstruationer.

Enligt Livsmedelsverket bör kvinnor i fertil ålder och ammande kvinnor få i sig 15 milligram järn varje dag. Kvinnor i icke-fertil ålder bör äta 9 milligram järn per dag. För barn är rekommendationen 8-11 milligram per dag.


En järnrik och varierad kost är det bästa sättet att få i sig det järn man behöver, men ibland kan extra tillskott behövas. Blueiron är då ett bra alternativ då Blueiron inte ger hård mage eller illamående, såsom andra järntillskott kan göra. Blueiron kan dessutom tas tillsammans med mat och dryck, påverkas inte av te eller kaffe, och påverkar inte heller eventuella mediciner du tar. Det är allt detta som gör att Blueiron är den nya generationens järntillskott. Att Blueiron dessutom innehåller folsyra, c-vitamin och B12 är ett stort plus då dessa ämnen är viktiga vid järn och blodbrist.